Συχνές Ερωτήσεις

Η καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί την εκμάθηση των αγγλικών είναι περίπου στη δευτέρα δημοτικού. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν ξεκινήσει στην τρίτη ή στην τετάρτη δημοτικού θα αντιμετωπίσει δυσκολίες ή προβλήματα που είναι αξεπέραστα. Προτείνουμε τη Δευτέρα δημοτικού γιατί μπορεί να αρχίσει να κάνει συνδέσεις της ελληνικής με την αγγλική γλώσσα μέσα από δημιουργικούς τρόπους. Ένα παιδί που ξεκινάει στη Δευτέρα δημοτικού, παρακολουθεί στο κέντρο ξένων γλωσσών Ολζιέρσκυ την αποκαλούμενη Pre–Junior. Η τάξη αυτή έχει σκοπό να δημιουργήσει μια σύνδεση με την αγγλική γλώσσα, μέσα από ζωγραφιές, τραγούδια και άλλα παιχνίδια με αποτέλεσμα να δημιουργήσει στο παιδί τη χαρά της εκμάθησης και να συνδέσει τα αγγλικά με κάτι ευχάριστο. Έχουμε παρατηρήσει ότι τα παιδιά που παρακολουθούν την Pre–junior στα κέντρα ξένων γλωσσών μας είναι πιο έτοιμα για την επόμενη τάξη και έχουν εξοικειωθεί με το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα. Άλλωστε η Pre – junior είναι δωρεάν σε όλα τα κέντρα ξένων γλωσσών μας.

  • Τα παιδιά είναι κοινωνικά όντα, θέλουν να βγουν από το σπίτι, να συναντήσουν τους φίλους τους, να ανήκουν σε μία ομάδα και να έχουν έναν κοινό στόχο που θα τους κάνει να νιώθουν μέρος αυτής της ομάδας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από την μάθηση μιας ξένης γλώσσας μέσα σε μια φιλική και χαρούμενη ομάδα; Από την άλλη, αν το παιδί είναι πιο εσωστρεφές και λιγότερο κοινωνικό, τότε το να αναπτύξει την κοινωνική του πλευρά σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον είναι το καλύτερο που μπορεί να επιλέξει ένας γονιός για την εξέλιξη του παιδιού του.
  • Μέσα σε μια μικρή ομάδα μπορείς να μάθεις περισσότερα. Σκεφτείτε το μέσα από ένα απλό και καθημερινό παράδειγμα : θα μάθεις περισσότερα αν συνομιλήσεις με έναν άνθρωπο ή με δέκα; Έτσι είναι και μέσα σε μια τάξη. Ρωτάει κάτι ένα παιδί, καλύπτεται μια απορία που μπορεί να την είχαν κι άλλα παιδιά ή εγείρει άλλες απορίες, νέες και το παιχνίδι στη μάθηση ξεκινά.
  • Οι καθηγήτριες και οι καθηγητές που έχουν μάθει να δουλεύουν με ομάδες παιδιών, είναι πολύ πιο έμπειρες στο να αφουγκραστούν τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίσουν το κάθε παιδί και είναι χαρά μας που έχουμε τέτοιες καθηγήτριες και καθηγητές στο ανθρώπινο δυναμικό μας.
  • Το μάθημα σε τάξη δεν είναι ποτέ βαρετό επειδή υπάρχει διάδραση μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων. Επιπλέον, τα παιδιά που είναι λιγότερο ομιλητικά και δυσκολεύονται περισσότερο στο να μάθουν τείνουν να εμψυχώνονται και να βελτιώνονται μέσα στο κλίμα της τάξης. Ουσιαστικά, ακολουθούν το ρυθμό της τάξης, γεγονός που δεν θα συνέβαινε αν το παιδί ήταν μόνο του σε ιδιαίτερο μάθημα.
  • Οι γονείς και η διεύθυνση των κέντρων ξένων γλωσσών είναι σε συνεχή επικοινωνία. Θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά που έρχονται σε μας. Αν πραγματικά δούμε ότι το παιδί για κάποιον λόγο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα πλαίσια της τάξης ή να προχωρήσει με τους ίδιους ρυθμούς, καλούμε τον μαθητή και τον γονιό και βρίσκουμε μία λύση που να λειτουργεί προς όφελος του παιδιού.

Αν, λοιπόν, η καθηγήτρια/ ο καθηγητής και η διεύθυνση κρίνει ότι το ιδιαίτερο μάθημα θα ωφελήσει περισσότερο το παιδί, το προτείνουμε εμείς σε εσάς.

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι οι μαθησιακές δυσκολίες δεν σταματούν κάποιον από το να μάθει μια ξένη γλώσσα. Υπάρχουν τρόποι να ενισχύσουμε τις αδύναμες πλευρές του μαθητή και οι καθηγήτριες και οι καθηγητές μας είναι εκπαιδευμένοι στη διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών. Πάρα πολλοί μαθητές, όλα αυτά τα χρόνια, με διαφορετικούς τύπους μαθησιακών δυσκολιών κατάφεραν ακόμα και τους πιο υψηλούς στόχους στο πεδίο των ξένων γλωσσών. Επιπλέον, ανάλογα με τον τύπο μαθησιακής δυσκολίας, συμβουλεύουμε το μαθητή μας στην επιλογή του αντίστοιχου πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, που να είναι όσο το δυνατόν φιλικότερο κατά τη διάρκεια της εξέτασης, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα «χάνει» από το αντίστοιχο επίπεδο γνώσεων. Ο καλύτερος τρόπος είναι να μας γνωστοποιήσετε την οποιαδήποτε μαθησιακή δυσκολία που υπάρχει και σίγουρα θα βρεθεί ο τρόπος για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για την απάντηση αυτή μπορείτε να ανατρέξετε στο πεδίο μαθήματα, όπου απαντάται αναλυτικά.

Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση είμαστε στη διάθεσή σας.