Αγγλικά

Αγγλικά

Welcome to Our School

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.
Ea est praesentium modi veri

Τα αγγλικά είναι η κυρίαρχη γλώσσα του 21ου αιώνα. Μιλιούνται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με την αγγλική γλώσσα μέσω των κοινωνικών δικτύων, μέσω ταινιών και τραγουδιών αλλά και με πολλούς άλλους τρόπους που ενίοτε, λόγω συνήθειας, δεν γίνονται καν αντιληπτοί. Για παράδειγμα, όταν καθόμαστε σε ένα μαγαζί και ζητάμε τον κωδικό του Wi-fi, χρησιμοποιούμε έναν όρο της αγγλικής εντελώς αυθόρμητα.

Επιπλέον, στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, η αγγλική γλώσσα έχει γίνει προϋπόθεση στην εύρεση εργασίας και συνώνυμο της προσωπικής εξέλιξης. Πλέον, το άριστο προφορικό και γραπτό επίπεδο (όπως είναι ευρέως γνωστό ως Proficiency) είναι απαιτούμενο για οποιοδήποτε επάγγελμα και για πληθώρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων και ανωτάτων σπουδών αλλά και για τη ζωή στο εξωτερικό.

Πέραν των απαιτήσεων που υπάρχουν για τη γνώση των αγγλικών, είναι πολύ ευχάριστο και βοηθητικό όταν επισκέπτεσαι σαν ταξιδιώτης μια ξένη χώρα να μπορείς να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους ή να κατανοείς τους στίχους των αγγλικών τραγουδιών ή να διαβάζεις όσα γράφει στο Instagram ένας influencer από την Αμερική.

Αγγλικά για μαθητές έως 17 χρονών

Όσο μικρότερος ξεκινάς μια ξένη γλώσσα, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να την τελειοποιήσεις. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που από μικρά μαθαίνουν μία γλώσσα πέραν της μητρικής τους, γίνονται πιο κοινωνικά και εξελίσσουν το κομμάτι της επικοινωνίας πιο γρήγορα. Για όλα, όμως, υπάρχει ο σωστός τρόπος. Δεν μαθαίνουν όλα τα παιδιά με τον ίδιο ρυθμό, ούτε με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια μέθοδο.

Το μάθημα γίνεται διά ζώσης και περιλαμβάνει διαδραστικό πίνακα, όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δουν animation με το κείμενο του βιβλίου τους στα αγγλικά, να παίξουν παιχνίδια βασισμένα στο λεξιλόγιο της ημέρας ή να λύσουν τις ασκήσεις του βιβλίου με πιο ευχάριστο τρόπο.

Τα τμήματα μας είναι πάντα ολιγομελή με σκοπό να είναι ομοιογενή, δηλαδή τα παιδιά να βρίσκονται στο σωστό επίπεδο αγγλικών αλλά και στην ίδια περίπου ηλικιακή ομάδα.

Τα επίπεδα των αγγλικών, σύμφωνα με την παγκόσμια ακολουθία που έχει θεσμοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το « Ενιαίο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης στον τομέα των Γλωσσών» (CEFR), είναι τα επίπεδα γνώσης Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1 και Γ2. Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας καλύπτουν αυτά τα επίπεδα πάντα και ανεξαιρέτως. Αυτό σημαίνει ότι το λεγόμενο lowerανήκει στο επίπεδο Β2 και το λεγόμενο Proficiency ανήκει στο επίπεδο Γ2. ΑΛΛΑ, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε τάξη καλύπτει και ένα επίπεδο. Μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί σε μια άλλη δεύτερη ξένη γλώσσα. Η διαφορά με τα αγγλικά είναι ότι αποτελεί συνήθως την πρώτη ξένη γλώσσα που μαθαίνει κάποιος στη ζωή του και έτσι απαιτείται περισσότερος χρόνος εξοικείωσης. Ως εκ τούτου, οι τάξεις στα κέντρα ξένων γλωσσών Ολζιέρσκυ χωρίζονται με τον εξής τρόπο :

  • Pre – junior
  • A junior
  • B junior
  • A senior
  • B senior
  • C senior
  • D senior – pre lower
  • Lower
  • Proficiency

Αν ένας μαθητής είναι πολύ ικανός, μπορεί να μεταπηδήσει τάξη σε νεαρό επίπεδο και να παραλείψει, για παράδειγμα, την B junior. Ουσιαστικά, αν ένας μαθητής ξεκινήσει την εκμάθηση αγγλικών στη Δευτέρα δημοτικού, μπορεί να έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην αγγλική γλώσσα μέχρι την πρώτη λυκείου.

Εμείς προτρέπουμε πάντα τους γονείς να επιλέγουν να ξεκινήσουν τα παιδιά τους σε νεαρή ηλικία – Δευτέρα δημοτικού – την εκμάθηση αγγλικών και πάντα προτρέπουμε να φτάνουν στο ανώτατο επίπεδο του Γ2, μιας και αυτό παρατηρούμε ότι είναι πλέον το απαιτούμενο για πολλές θέσεις εργασίας καθώς και για σπουδές πανεπιστημίου.

Αγγλικά για μαθητές από 17 χρονών και άνω

Το μάθημα μπορεί να γίνεται διά ζώσης αλλά και διαδικτυακά μέσα από πλατφόρμες που ο μαθητής είναι εξοικειωμένος. Σαφώς, το διδακτικό υλικό απευθύνεται πλέον σε ενήλικες.

Αν δεν γνωρίζει κάποιος ακριβώς το επίπεδο των γνώσεων του, μπορεί να κανονίσει με τις διευθύνσεις των κέντρων ξένων γλωσσών μας, ένα ραντεβού, προκειμένου να γράψει ένα τεστ κατάταξης ή να μας ενημερώσει για το ποιες τάξεις έχει παρακολουθήσει και πριν από πόσα χρόνια.

Αν στόχος είναι ένα ορισμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, υπάρχει η δυνατότητα ταχύρρυθμων μαθημάτων κατόπιν συμφωνίας με τον μαθητή.

Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει είτε μέσα σε τμήμα ή με ιδιαίτερο μάθημα, ανάλογα με τις ανάγκες του μαθητή.

Πιστοποιητικά αγγλικής γλωσσομάθειας

Τα επίπεδα των αγγλικών, σύμφωνα με την παγκόσμια ακολουθία που έχει θεσμοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το « Ενιαίο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης στον τομέα των Γλωσσών» (CEFR), είναι τα επίπεδα γνώσης Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1 και Γ2. Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας καλύπτουν αυτά τα επίπεδα πάντα και ανεξαιρέτως.

Στην Ελλάδα, το 2020, υπήρχαν αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ, 23 πιστοποιητικά γλωσσομάθειας για το επίπεδο Γ2, 28 πιστοποιητικά γλωσσομάθειας για το επίπεδο Γ1, 32 πιστοποιητικά γλωσσομάθειας για το επίπεδο Β2. Αυτά τα νούμερα είναι ενδεικτικά και η λίστα μπορεί να αυξηθεί. Στην Ελλάδα τείνει να υπάρχει έντονος προσανατολισμός στην επίτευξη ενός πιστοποιητικού γλωσσομάθειας γιατί αυτό είναι που ζητείται κατά την εύρεση εργασίας. Στην Ευρώπη και στην Αμερική, συχνά ζητείται η ύπαρξη ορισμένου επιπέδου γνώσεων σε προφορικό και γραπτό επίπεδο, που έπειτα στο στάδιο της συνέντευξης μπορεί να δοκιμαστεί ο συνεντευξιαζόμενος πρακτικά.

Η πληθώρα των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, μπορεί να μπερδέψει κάποιον που ενδιαφέρεται να δοκιμάσει τις γνώσεις του σε εξετάσεις. Γι’ αυτό το λόγο, βρισκόμαστε εμείς στο πλευρό του κάθε μαθητή ξεχωριστά, τον καθοδηγούμε και τον συμβουλεύουμε να επιλέξει το φιλικότερο για τον ίδιο πιστοποιητικό. Σε μια ορισμένη χρονική περίοδο γίνονται mock exams στα κέντρα ξένων γλωσσών, προκειμένου να δούμε σε ποιο πιστοποιητικό ο μαθητής ένιωσε πιο άνετα. Ουσιαστικά, οι μαθητές γράφουν παλιά θέματα εξετάσεων των πιστοποιητικών για να δουν τη μορφή της εξέτασης και τους χρόνους διάρκειας. Έτσι, είμαστε σίγουροι ότι ο κάθε μαθητής θα δώσει εξετάσεις με τον πιο άνετο και φιλικό τρόπο για τον ίδιο.